porcusori guineea, cerscatorie porcusori guineea, crescatoria inka

luni, 17 octombrie 2016

ACCESORII NECESARE pentru PORCUSORII DE GUINEEA

1. CUSCA
- pentru doi porcusori dimensiuni minime 100x50cm (sau daca exista posibilitatea 120x60cm), cu cat mai mare cu atat mai bine!
- se gasesc in magazinele de specialitate: la Hornbach la preturi intre 100 si 170 lei, in pet-shop-uri se gasesc de obicei la preturi mai mari.
- cusca trebuie sa aiba cuva de plastic jos si gratii pe lateral si sus, nu sunt recomandate custile carosate, cu plastic pe lateral si sus si avand doar o usita de gratii deasupra!
- pentru cine are talent la mesterit se pot confectiona custi din placi OSB, PAL, plexiglas... protejate impotriva umezelii cu lacuri, musama...2. ADAPATOR

- adapator special pentru rozatoare, din plastic, cu cioc (mustiuc) metalic, dimensiuni minime 250ml
- poate fi gasit tot in Hornbach sau magazine de profil, preturi: 5-30 lei, depinde de firma, capacitate.
- pentru 2 porcusori este de ajuns un recipient de 250ml. Se umple ori de cate ori este nevoie, minim o data pe zi, dimineata, trebuie sa fie pusa apa proaspata.


3. TALAS
- se foloseste talas simplu, cu granulatie (fulgi) cat mai mari
- nu se foloseste din cel cu arome (de la CHIPSI de ex. – mar, lamaie...)
- diverse marci: Padovan, Chipsi, KO-KO, Pufi, KIKI, Vitapol, Zolux...
- noi folosim talas de tamplarie, are granulatie mai mare, este din brad, este moale si bun absorbant. Daca aveti posibilitatea de a lua de la tamplarie (sa fie curat si bine uscat) este foarte bine si asa.
- Aici puteti vedea comparativ talasul folosit de noi http://www.crescatoriainka.ro/info.html
- se gaseste in orice magazin de profil4. HRANA SPECIALA
- noi oferim porcusorilor hrana de buna calitate de la firma belgiana Versele Laga. O preferam deoarece are raportul calitate/pret optim comparativ cu alte marci. Este gandita special pentru nevoile porcusorilor care sunt total diferite de cele ale hamsterilor, chinchilelor, veveritelor degu.... deci niciodata nu vom folosi hrana speciala care este “recomandata” si altor specii in afara de porcusori.
- Tipuri de hrana Versele-Laga: Cavia Complete, Crispy Muesly (acestea doua le primesc frecvent porcusorii nostri). Se mai poate folosi Cavia Nature, Cavia Re-Balance, sau ca varietate din cand in cand Krok Crispy cau Cavia Pro.
- Mai recomandam de la Vitakraf numai gama Emotion, celelalte nu sunt adaptate necesitatilor porcusorilor
- Acestea le gasiti in aproape toate magazinele de profil mai putin Hornbach (aici puteti gasi Vitakraft Emotion nu Versele Laga)5. FAN
- se poate folosi orice marca de fan din magazinele de specialitate doar sa fim atenti la urmatoarele: sa fie verde, bine uscat, sa nu miroasa a mucegai, firul sa fie mai lung, nu mic sau prafos
- exista doua tipuri: pungi compacte si pungi afanate, unele au firele mai subtiri si unele sunt mai grosiere, se pot folosi din amandoua, chiar este recomandat sa se alterneze
- tipuri: Vitapol, Vitakraft, Versele Laga, Padovan... (multe din ele au variante cu menta, urzica… sunt foarte bune).
- Se gasesc in orice magazin de profil
6. ACCESORII

- in fiecare cusca este bine ca fiecare porcusor existent acolo sa aiba o ascunzatoare astfel cand are nevoie sa stie ca se poate refugia acolo. Daca avem 2 porcusori este nevoie de 2 astfel de accesorii in acel moment, daca sunt 3 atunci 3 accesori si tot asa.
- Accesoriile nu trebuie sa fie neaparat identice dar sa poata permite intrarea iesirea in acelasi timp din ele, adica sa aiba doua intrari/iesiri ca de ex un podet de nuiele – se cumpara din magazin - (pe dedesubt pe o parte se intra pe o parte se iese), o casa cu doua usi, un tunel (din sticle de plastic de 2.5-5l sau tevi / coturi pvc de diametru 20cm – poate fi suspendat sau pus pe podea), scaunase de plastic…
- De asemenea le place si un oarecare confort deci accesoriile textile pe care se pot odihni si care pot tine si de cald le va face placere. Pot fi: patuturi, canapele, perne, caciulite, hamace… Le puteti realiza dvs. sau face comanda pe https://www.facebook.com/PamperedPetsRo7. PIEPTAN METALIC
- sunt diverse modele, cu dinti mai scurti mai lungi, alternand sau dispusi pe cate o parte a pieptanului
- orice model este bun atata timp cat este din metal dur, nu sarma sau plastic, nu se foloseste perie cu dinti subtiri
- se gasesc in orice magazin de specialitate


8. CLESTE pentru UNGHII sau UNGHIERA
- clestele pentru unghii arata ca in poza atasata, avand o scobitura la varf
- se foloseste aproximativ la 4-6 saptamani pentru ajustarea unghiutelor
- indiferent ca folosim foarfeca/clestele special sau o unghiera veche de-a noastra este la fel de bine.Toate aceste accesorii se gasesc in magazinele de specialitate:
Hornbach, Maxi Pet, Animax sau orice pet-shop.© crescatoriainka.ro

Un comentariu: